Underhållning

Att kunna arbeta från en dator är nog prioritet ett för de allra flesta men en dator ska ju självklart även kunna leverera underhållning. Det finns speciella så kallade ”gaming computers” för de som främst spelar datorspel online. För oss andra som vill kombinera jobb och fritid på vår vanliga Mac eller PC finns många roliga alternativ. 

Lyssna på poddar

Poddar har verkligen exploderat de senaste åren och visst är det skönt att plugga i örsnäckorna, snurra på sig skorna och ta en promenad. Men låt inte poddarna endast vara begränsade till att finnas i dina hörlurar, sätt på en podd när du är hemma. Det finns poddar för alla smaker som kan förgylla din vardag. Passar fint när du exempelvis äter frukost, lagar mat eller vill koppla av på kvällen. Det finns flera sidor där du kan lyssna på poddarna. Några av de största är Acast, iTunes, Radioplay och Sveriges Radio. Hos Acast ligger den populära podcasten Adam och kompani som leds av Adam Alsing, Daniel Breitholtz och Vanessa Falk. Hos iTunes finner du de flesta poddar men du måste ha ett inlogg om du vill lysna på fler avsnitt än det senaste. Sveriges Radio har många bra program för unga såväl som vuxna. 

Spela spel

Nätet erbjuder en stor mängd med spel oavsett om du använder PC eller Mac. Om du vill prova lyckan och samtidigt ha möjlighet att vinna pengar är sidan www.pokerstjarnor.se en rekommendation. Sidan har i sig inga egna spel men den tipsar om bra pokersajter samt recenserar dem. Gå in där om du vill jämföra olika spelsidor och få de bästa bonusarna. Vill du hellre spela på skoj erbjuder sidan spela.se mängder av olika spel. Utmana hjärnan i ett bokstavsspel, lägg klassiska patienser eller varför inte spela ett parti schack? Har du yngre barn är bamse.net ett hett tips och även svt.se/barn. Båda sidorna har pedagogiska, roliga och färgglada spel som utmanar barnen på deras nivå. 

Bloobers och roliga katter

Gulliga, roliga och dråpliga katter översvämmade nätet för ett par år sedan. Dock verkar hypen inte gå över och hur skulle vi kunna tröttna på dessa gulliga små varelser? Youtube är fullt av korta klipp på katter i olika situationer. De som fastnat mellan persiennerna, de katter som bara är sådär gulligt söta och de katter som man faktiskt blir lite rädd för när man ser deras blick. Har du en dålig dag men behöver skratta? Leta upp The grumpy cat, han har det alltid värre än du själv. När du vill ta en paus från katterna kan du till exempel leta upp bloopers istället. Sök bara efter ”bloopers” i sökrutan. Du får då upp såväl gamla svenska tv-tabbar som felsägningar från dina favoritserier som Grey´s anatomy, Big bang theory och äldre serier som Vänner och Seinfeld. 

Blandat

Om du varken känner för att kolla klipp, spela spel eller lyssna på en podd utan bara vill surfa runt kommer här några blandade tips. Pinterest som också finns som app till din telefon, kan komma med många bra idéer. Vill du ha inredningstips, om du söker efter tarotkort, efter hur du snickrar ett bord av lastpallar eller bara vill se på fina bröllopsklänningar är denna sida den rätta. Folk från hela världen delar med sig av sina bästa bilder från alla områden som du kan tänka dig. Vill du lära dig något nytt? På sidan www.foodtimeline.org får du veta mer om matens historia. Är du intresserad av ord? Här wordsmith.org skriver du in vilket ord som helst och så bildar sidan ett anagram av ordet. Testa! Läsa tidningar, ladda ner böcker gratis från biblioteken, chatta med dina vänner eller bara surfa runt på Facebook är andra saker du kan göra på din Mac och PC när du vill fördriva tiden.